Tag: божиќното

На берзата разочарување, но сепак Apple чекор пред конкуренцијата

На конкуренцијата ќе им требаат години да го достигнат овој технолошки чекор Иако претстави низа на производи, на чело со долго очекуваниот iPhone 6, Apple не ги инпресионира берзанските инвеститори, барем за сега. Владееше еуфорија за време на претставувањето на очекуваниот платен систем кој го поседува Apple со помош на iPhone, но разочарувањето следеше откако беше кажано дека часовникот Apple Watch нема да биде на пазарот пред Нова година, дека ќе работи само со iPhone и дека ќе чини 350 долари. Акциите потонаа на 96 долари по оваа објава, а тргувањето го заврши на 97,99 долари, што е за...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top