Tag: божиќната

pestera

На градскиот плоштад поставена Бадникова пештера

 На градскиот плоштад  поставена Бадникова пештера. Голема украсна Бадникова пештера е поставена на градскиот плошатд која наликува на онаа во Витлеем каде што е роден спасителот Исус Христос. Таа е подрок за градот од Бигорскиот манастир а е дело на вредните монахињи од манастирот Св. Ѓорѓи Победоносец во Рајчица. Пештерата со димензии од  2,5 метри широчина и  3 метри  височина е направена од различни природни материјали, уникатно украсена и збогатени со иконата на Рождеството Христово и со кандилце. На украсната пештера и се восхитуваат охриѓани и туристите и претставува прекрасно надополнување...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top