Tag: божидар

Давид Велковски и Божидар Димитриевиќ атрактивно дебитираа со нокдауни на светското првенство во Пловдив Бугарија

На Светското Таеквондо ИТФ првенство кое се одржа од 24 до 30 август 2019 во Пловдив, соседна Бугарија, Давид Велковски и Божидар Димитриевиќ од охрдискиот клуб ХВА РАНГ ИТФ атрактивно дебитираа со нокдауни. На Светското Таеквондо ИТФ првенство кое се одржа од 24 до 30 август 2019 во Пловдив, соседна Бугарија, Давид Велковски и Божидар Димитриевиќ од охрдискиот клуб ХВА РАНГ ИТФ атрактивно дебитираа со нокдауни. Под водство на претседателот Марјанчо Лазаревски светски вицешампион Прага’96, носител на црн појас V дан, Македонската ИТФ репрезентација настапи со двајца натпреварувачи, двајцата...

Continue reading

Виртуозите Божидар Димитиревиќ и Елена Јанеска со злато од најтешкиот турнир “Бугарија Опен 2017”

Теквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид овај викенд учествуваше на најтешкиот А класа меѓународен теквондо ИТФ турнир во Благоевград “БУГАРИЈА ОПЕН 2017”. Теквон-до клубот “ХВА РАНГ ИТФ” Лескоец-Охрид овај викенд учествуваше на најтешкиот А класа меѓународен теквондо ИТФ турнир во Благоевград “БУГАРИЈА ОПЕН 2017”. На овај најпрестижен турнир учество зедоа околу 500 натпреварувачи од 56 клубови од 17 земји од Европа. “ХВА РАНГ ИТФ” настапи со 9 натпреварувачи , кои натпреаваруваа спаринг-борби поединечно, но поради немање на доволен број натпреварувачи и поради повреда на некој од натпреварувачите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad