Tag: боже

izvrsiteli

Што не смее да ви земе извршителот

Ако некогаш недај Боже некогаш во куќа ви влезе извршител, тогаш еве  што не смее да ви земе. Ако некогаш недај Боже во куќа ви влезе извршител, тогаш еве  што не смее да ви земе. 1)облека, обувки, долна облека и други предмети за лична употреба, постелнина, садови, мебел, шпорет, ладилник и други предмети со вообичаена вредност што служат за задоволување на основните потреби за домаќинството, доколку му се потребни на должникот и на членовите на неговото домаќинство; 2)храна и огрев за потребите на должникот и на членовите на неговото домаќинство за три месеца; 3)работен и расплоден добиток,...

Continue reading

Шлумберже, Валеро, Жан, Клод…Ван Дам !?

Учи синко да станеш овчар… не фаќај книга и ќе работиш во државна администрација. Голем гаф на јавната администрација вработена во Министерството за животна средина и просторно планирање. Вчера до нашата редакција пристигна факс од ова министерство во врска со денешата посета на Министерот Јакупи и францускиот амбасадор во земјава,  во врска проектот „Учиме за ЕУ“. Во факсот беше најавена посетата на амбасадрот Бернард Валеро, кој одамна не ја извршува оваа функција. Случајно, (не дај боже) намерно, поради копи пејст грешка, или дефицит на информираност на вработените во ова министерство,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top