Tag: боенката

boenka

Децата да ги учиме на здрав начин на живот

Децата да ги учиме на здрав начин на живот. Промовирани прирачници за здрава исхрана и боенка за деца од авторката Весна Пирузева Петровска. Мојата намера е со прирачниците да им го посочам на луѓето правилниот начин  на исхрана за да имаат здрав живот, вели авторката. Во напливот на различна литертура да бидат умешни како да ја изберат вистинската  која  води  кон здрав живот, затоа што несоодветните може да ги  упатат кон погрешни патеки. Предупредува на претпазливост кон користењето на разни нутриционистички совети и  диети од непроверени извори на интернет. „ Најчесто младата популација...

Continue reading

detski magazin dessiner

Повлечени детски боенки поради порнографска содржина ?!

Швајцарскиот весник „Tribune de Geneve“ ја раскажува необичната случка кога една мајка го купила детскиот магазин за боење „Dessin“ (Цртање), кој излегува секои три месеци и се продава во тираж од околу 10.000 примероци во сите франкофонски земји во Европа. Швајцарскиот весник „Tribune de Geneve“ ја раскажува необичната случка кога една мајка го купила детскиот магазин за боење „Dessin“ (Цртање), кој излегува секои три месеци и се продава во тираж од околу 10.000 примероци во сите франкофонски земји во Европа.Мајката  сакала да им ја подари боенката на своите ќерки на возраст од 10 и 16 години.Претходно,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top