Tag: боево

Викендов на стрелиштето „Бејбунар“ ќе се изведува боево гаѓање

Викендов на стрелиштето „Бејбунар“ ќе се изведува боево гаѓање. Викендов на стрелиштето „Бејбунар“ ќе се изведува боево гаѓање. „Се молат граѓаните доколку, во овој временски интервал се движат кон стрелиштето „Бејбунар“, да ги почитуваат ознаките и натписите за забранет пристап, да не се задржуваат во безбедносните зони и целосно да се придржуваат кон останатите насоки на полициските службеници“, се вели во соопштението од стрелиштето „Бејбунар“.

Continue reading

Денес на стрелиштето „Бејбунар ќе се спроведе вежбовна активност за боево гаѓање

Полициски службеници од полициската станица од општа надлежност Охрид, при Секторот за внатрешни работи Охрид, денес (21.10.2020 година) од 08 часот, на стрелиштето „Бејбунар ќе спроведат вежбовна активност за боево гаѓање. Полициски службеници од полициската станица од општа надлежност Охрид, при Секторот за внатрешни работи Охрид, денес (21.10.2020 година) од 08 часот, на стрелиштето „Бејбунар ќе спроведат вежбовна активност за боево гаѓање. Оваа активност се реализира со претходен договор и известување до стрелиштето, ловното друштво Охрид, ЈЗУ „Здравствен дом“ Охрид и урбаната заедница „Билјанини...

Continue reading

Активниот состав на полициската станица од Охрид, врши вежбовна активност за боево гаѓање

Деновиве активниот состав на полициската станица од Општа надлежност и полициската станица за безбедност во сообраќајот на патиштата при Секторот за внатрешни работи Охрид, ќе извршат вежбовна активност за боево гаѓање. Деновиве активниот состав на полициската станица од Општа надлежност и полициската станица за безбедност во сообраќајот на патиштата при Секторот за внатрешни работи Охрид, ќе извршат вежбовна активност за боево гаѓање. Според планот, боевото гаѓање ќе се реализира во времето од 08 до 12 часот, со огнено оружје-пиштол и автоматска пушка, на стрелиштето „Бејбунар“. Вежбовната...

Continue reading

Боево гаѓање на стрелиштето „Бејбунар“

Денес активниот состав на полициската станица од Општа надлежност и полициската станица за безбедност во сообраќајот на патиштата при Секторот за внатрешни работи Охрид, ќе извршат вежбовна активност за боево гаѓање. Денес активниот состав на полициската станица од Општа надлежност и полициската станица за безбедност во сообраќајот на патиштата при Секторот за внатрешни работи Охрид, ќе извршат вежбовна активност за боево гаѓање. Според планот, боевото гаѓање ќе се реализира со огнено оружје-автоматска пушка, на стрелиштето „Бејбунар“ со почеток од 08 часот. Утрешната вежбовна активност ќе се...

Continue reading

Krivolak

Боево гаѓање на Криволак

На Армискиот полигон (АП) „Криволак“ денеска ќе се изведе бојно гаѓање на цели во воздух со лесен преносен ракетен систем (ЛПРС) „ИГЛА“ кое ќе го изведат припадниците на баталјонот за противвоздушна одбрана (бнПВО) од составот на Здружената оперативна команда (ЗОК) на АРМ. На Армискиот полигон (АП) „Криволак“ денеска ќе се изведе бојно гаѓање на цели во воздух со лесен преносен ракетен систем (ЛПРС) „ИГЛА“ кое ќе го изведат припадниците на баталјонот за противвоздушна одбрана (бнПВО) од составот на Здружената оперативна команда (ЗОК) на АРМ. Гаѓањето со „ИГЛА“ на АП „Криволак“ бнПВО ќе го реализира...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top