Tag: богојавлени

Се прават завршните подготовки за прославување на големиот христијански празник Богојавлени

Од утре почнува пријавувањето на фаќачите на крстот, а се очекува и пристигнување на казанот каде што ќе се подготви рибната чорба. Градот ги прави завршните подготвки за одбележување на големиот христијански празник Богојавление. Прославата ќе биде во духот на христијанската традиција, информира Константин Георгиески в.д градоначалник на Охрид.„Јавните претпријатија беа ангажирани во чистење на плоштадот и пристапните улици. Денес почнуваме со украсување на градот. Очекуваме голем број домашни и странски гости кои ќе допатуваат да го проследат осветувањето на водите на Охридското езеро“, истакна...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad