Tag: богот

vodici

По Водопост – Водици

Денеска е Водопост (строг пост односно пост на вода), или ден пред празникот Водокрст или Водици. Уште рано утрово свештени лица во христијанските домови осветуваат вода со која во текот на денот се прска низ куќата, дворовите и целиот имот со цел да ги избрка сите лошотии. Денеска е Водопост (строг пост односно пост на вода), или ден пред празникот Водокрст или Водици. Уште рано утрово свештени лица во христијанските домови осветуваат вода со која во текот на денот се прска низ куќата, дворовите и целиот имот со цел да ги избрка сите лошотии. Познато е дека овој празник и обичаи се празнувале...

Continue reading

Venus and Mars

Кога Берлускони реновира

70.000 евра од италијанскиот буџет отидоа за додавање на нов протетички пенис на 1.800-години стара статуа на богот Марс… 70.000 евра од италијанскиот буџет отидоа за додавање на нов протетички пенис на 1.800-години стара статуа на богот Марс, која ги краси просториите на италијанскиот премиер, Силвио Берлускони.Италијанските власти потврдија дека на вредната статуа што датира од 175-та година пред нашата ера и која се наоѓа во официјалната резиденција на Берлускони во Рим и бил додаден нов пенис. Покрај пенисот на Марс, на скулптурата на Венера и е додадена рака. Иако архитектот на Берлускони,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad