Tag: боговиње

Забрана за движење за граѓаните за сите скопски општини, за општините Куманово, Липково, Штип, Карбинци, Тетово, како и Боговиње, Брвеница, Теарце, Желино и Јегуновце

Во продолжение на 60-тата седница, Владата на Република Северна Македонија, согласно препораките на Комисијата за заразни болести, со цел брза и ефикасна реакција за спречување на ширењето на коронавирусот, донесе одлука да се воведе целосна забрана на движењето на сите граѓани во Скопје (сите скопски општини), Куманово, Липково, Штип, Карбинци, Тетово, како и Боговиње, Брвеница, Теарце, Желино и Јегуновце, почнувајќи од четврток (4 јуни) од 21:00 часот до понеделник (8 јуни) до 05:00 часот. Во продолжение на 60-тата седница, Владата на Република Северна Македонија, согласно препораките на Комисијата...

Continue reading

jahja

ПСУ Јахја Кемал едуцира светски умови

ПСУ  Јахја Кемал едуцира светски умови. Приватното средно училиште Јахја Кемал едуцира светски умови. Ова е прво приватно училиште формирано во 1996 година со одлука на Владата. Во оваа средношколска образовна институција  се едицираат голем број квалитетни кадри. Досега над 100 -тина завршени средношколци се запишале на престижни светски образовни институции.  Информатичари, математичари физичари и економисти од земјава се стекнале со диплома или студираат со целoсни стипендии на најпрестижните светски  универзитети, како што се  Харвард , Кенбриџ, EM-AJ -TИ. Само оваа година 15 ученици добија ...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top