Tag: богдан

Во Фејсбук можат да предвидат

Анализа на парови кои објавиле врска Аналитичарот на Фејсбук Богдан Стејт,  ги анализирал врските на американските парови кои објавиле статус на врска. Клучно било паровите да ги издржат првите пар месеци во врска. Фејсбук за своите корисници собира огромен број на податоци, а за празникот св.Валентин прикажа и дел од своите невообичаени можности. Темелено на сите податоци можат да предвидат дали некоја романтична врска помеѓу двајца корисници ќе потрае. Спрема нивните анализи, ако двајца се во службена врска на Фејсбук барем три месеци, големи се шансите дека таа врска ќе потрае. Аналитичарот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top