Tag: богданоски

Sv Atanasija Lukovo

Црквите лесен плен за крадците

Тешка кражба во струшкото село Луково. Од светиот храм „Св Атанасија“ украдени 21 икона. Преку ноќ исчезнува македонското културно наследство. Синоќа во струшкото село Луково се случила тешка кражба. Украдена е 21 икона, од црквата „Св. Атанасија“. Станува збор за едни од најстарите и највредните икони на оваа црква. Славе Богданоски, долгогодишен служител во овој свет храм вели дека кражбите нагло почнале да се случуваат со отварањето на меѓуграничниот премин со Р. Албанија. Во корист на крадците било и неработењето на полициската станица во селото, па Богданоски порачува истата повторно да...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad