Tag: богатата

Интересни факти за Heineken кои можеби не сте ги знаеле

Богатата историја ја доведе холандската компанија на трето место во светот Heineken на 15 февруари оваа година прослави 150 години од своето постоење, а богатата историја ја доведе оваа компанија на третото место во светот по производство на пиво. Прочитајте неколку занимливости за Heineken кои можеби не сте ги знаеле: –150 години на пазарот – Gerard Adriaan Heineken на 15 февруари 1864 година ја купил пиварницата Haystack и тој ден е забележан како роденден во богатата историја на Heineken. –Таен рецепт – Единствени состојки кои се користат за производство на Heineken се вода, сладок...

Continue reading

Богатата Европа или сиромашните јужноамериканци

Богати против сиромашни во четвртфиналето на Светското првенство Во четвртфиналето на Светското првенство ќе гледаме четири екипи од богатата Европа и четири екипи од централна и јужна Америка чии граѓани финансиски не стојат баш најдобро. Од сите учесници во четвртфиналето најголем бруто национален доход по глава на жител има Холандија, која е на 12 место (листата на ММФ од 2013 година). На 15 место е Германија, Белгија го завзема 20 место, а три места подолу е Франција. Меѓу првите 50 нема ниту еден воневропски четвртфиналиста – Аргентина е на 55 место со 18.749 долари по глава на жител, на...

Continue reading

saem

Охрид град партнер на третиот меѓународен саем за вино и туризам во Србија, „Жупа 2014“

Во рамките на третиот Меѓународен саем за вино кој се одржа на 02-03. 05. 2014 во организација на Оштина Александровац, и оваа година Општина Охрид учествуваше како град партнер. Во рамките на третиот Меѓународен саем за вино кој се одржа на 02-03. 05. 2014 во организација на Оштина Александровац, и оваа година Општина Охрид учествуваше како град партнер. На саемот Општина Охрид ja претстави богатата туристичка понуда, квалитетните вина на локалните винарии, како и дел од вкусните и мајсторски приготвени специјалитети на домашните производители на прехрамбени производи. Претставниците на Општина...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top