Tag: бова

Наскоро ќе се постави големата бова на пристаништето

 Под налетот на јужниот ветар кој дуваше деновиве се откина врзното јаже. Од наредната летна сезона металните бови ќе бидат заменети со пластични.  Големата метална пристанишна бова е откачена под налетот на јужниот ветер кој го зафати езерото во изминатите денови. Бовите имаат голема улога во водната пловидбена сигнализација, вели Горан Устијаноски, капетан на Капетанија на Пристаништа на Македонија. „Ќе ја вратиме деновиве бидејќи е потребна за регулирање на водниот особраќај на пристаништето. Имаме бродови и катамарани кои во убавите зимски денови испловуваат на отворено езеро, па ќе биде...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top