Tag: бми

debela zena

Македонската жена, најдебела на Балканот

Во просек, најдебела нација на светот се жителите на Кувајт, покажуваат резултатите од истражувањето на порталот Visual.ly, пренесува Анадолија. Со просечен Индекс на телесната тежина (БМИ) од 29,5, кувајтските мажи со 27,5, а жените со 31,4 БМИ единици се први во светот според дебелината. Потоа следуваат жителите на САД со просечен БМИ од 28,8 единици, жителите на Тринидад и Тобаго и Аргентина имаат БМИ од 28,6, жителите на Египет и Мексико 28,4 и Нов Зеланд 28,2 единици.Од друга страна, на дното на табелата се наоѓаат некои од најсиромашните земји во светот. Во просек, најслаби се жителите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top