Tag: блокирање

no internet

На 31 март, крај на интернетот во светот

Јавноста е известена за најновите заканувања на Анонимуси. Имено, оваа хакерска група планира на 31 март да ја изведе операцијаата „Blockout“. Јавноста е известена за најновите заканувања на Анонимуси. Имено, оваа хакерска група планира на 31 март да ја изведе операцијаата „Blockout“. Анонимуси дури се изјасниле и во врска со тоа како планираат да го спроведат овој свој план на дело. Имено тие планираат да го оневозможат ДНС (Domain Name Server) што би требало да го блокира целиот интернет. ДНС (DNS) служи за давање информации за тоа на која IP адреса се наоѓа некоја веб страна, претворајќи...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top