Tag: блокирана

Поради неправилности во секторот за урбанизам блокирана е изградбата на хотел вреден 11 милиони евра, обвинува сопственикот на „Зора“

Сопствениците на компанијата Зора и нивни вработени со протест бараат да добијат одобрение за втора фаза градба на хотелот во Св Стефан. Обвинуваат дека поради неправилности во секторот за урбанизам во општина Охрид им е стопирана инвестиција тешка 11 милиони евра и е загрозена егзистенцијата на фирмата. Прифаќаат намалување на габаритот на хотелот согласно препораките на УНЕСКО. Сопствениците на  компанијата „Зора“ од Охрид  од  денеска на протест, поради тоа што им е стопирана изградбата на хотелот во месноста Свети Стефан.  11 години се заглавени во урбанстички лавиринти. Пред три години...

Continue reading

Пет основни училишта од Струга со блокирана сметка

Фрапантен податок за струшкото образование. Од вкупно 11 основни училишта во струшкиот регион, дури 5 од нив имаат блокирана жиро сметка. Калкулациите покажувале дека во некои од основните училишта сумите биле загрижувачки, сметаат директорите на дел од ОУ.   Пет струшки основни школи новата 2017 година ќе ја започнат со блокирана жиро сметка. Овој проблем години наназад се провлекува во ОУ „Јосип Броз Тито“, „Браќа Миладиновци“, Струга, „Зини Хани“ Велешта, „Ашим Агуши“ Радолишта и „Св. Климент Охридски“ Драслајца. Најголемиот дел од долговите се однесуваат на неплатени сметки за струја, нафта,...

Continue reading

григор прличев

Охридските советници по втор пат ќе носат одлука за исплата на долгот на ОУ Григор Прличев кон ЕВН

Охридските советници по втор пат ќе носат одлука за исплата на  долгот на ОУ Григор  Прличев кон ЕВН. Пред охридските советници  по втор пат  ќе се најде Предлог одлука за исплата на долгот на ОУ Григор  Прличев кон ЕВН за потрошена електрична енергија.   На ова ОУ, повторно  му се заканува исклучување од електрично напојување заради 4 неисплатени сметки. Директорката Силвија Мојсоска потврдува дека училиштето од ноември месец не ги има подмирено сметките, кои просечно изнесуваат околу 400.000 денари за потрошена струја по месец. Основното училиште подолго време се  соочува со блокирана жиро...

Continue reading

logo

Блокирана жиро-сметката на Ј.П. „Комуналец“

На Охрид му се заканува опасност гостите да ги дочека затрупан со отпад. Ваквиот чекор на Управата за јавни приходи се коментира како- уште една опструкција на Централната врз локалната власт. На Охрид му се заканува опасност гостите да ги дочека затрупан со отпад. Ваквиот чекор на Управата за јавни приходи се коментира како- уште една опструкција на Централната врз локалната власт. Поради неплатен долг од 5 милиони денари, Управата за јавни приходи во петокот ја блокирала жиро- сметката на ЈП Комуналец. Ако во најкраток рок надлежните не изнајдат решение, постои опасност поради немарноста...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top