Tag: блока

Жители на два станбени блока и 10 куќи со години немаат пристапен пат до своите домови

Жители на два станбени блока и 10тина куќи со години немаат пристапен пат до своите домови. Патот вцртан во урбанистички план не е пробиен поради нерешени имотно правни односи а пристапната патека која до пред 10 години ја користеле им ја блокира со препреки еден сосед. Граѓаните бараат помош од локалната во спротивно најавуваат протест со блокирање на Булеварот Туристичка на пресекот со улица Бистрица.   100тина семејства на ул. Бистрица немаат пристапен пат за автомобили до своите домови.  Жителите на два станбени блокови и 10тина куќи се жалат дека се блокирани со години затоа што еден нивен...

Continue reading

Советниците од двата блока не дадоа зелено светло за висококатници во центарот на Охрид

Пред  охридските  советници денеска се најде усвојување на нацрт урбанистички план, за прв пат во овој состав на советот. Советниците од двата блока не  дадоа зелено светло  на  неколку  згради во центарот на градот да се доградуваат катови. Градоначалникот кажа дека нацрт планот е започнат од претходните локални самоуправи , а сега нивна должност е  она што го зацртал планерот да го стават на расправа во Советот.  За прв пат по една година од формирањето на новата постава на ЛС пред советниците беше ставен на усвојување нацрт урбанистичкиот план за УЗ 2, УБ 2.3 , опфат 5 КО Охрид 3 за планскиот...

Continue reading

izbori

Куќа на модерни идеи

Боро Павлоски, шефот на изборниот штаб на охридските либерали, одржа прес, со цел да ја најави трибината на ЛДП. Боро Павлоски, шефот на изборниот штаб на охридските либерали, одржа прес, со цел да ја најави трибината на ЛДП. Павлоски кој се јави на средината на кампањата, задоволен е од работата на помладокот во неговата партија, рече дека тука е за сите потребни инструкции доколку се потребни. Но тој од своето искуство како долгогодишен и истакнат член во високото партиско водство укажа на моменталната состојба и случувања со кампањата која во моментов се води од страна на најголемите политички...

Continue reading

Donald Thrump

Трамп ќе ја спасува Америка

Доналд Трамп со понудa за земјиштето предвидено за муслиманскиот центар во Њујорк. Еден од најголемите инвеститори Доналд Трамп се обиде да стави крај на жестока дебата во врска со плановит за изградба на големиот муслимански културен центар и џамија во близина на урнатиот Светски трговски центар, во четврток понудувајќи да ја откупи парцелата анменета за проектот Доналд Трамп кој  е попознат како селебрити личност и домаќин на реалното шоу „The Apprentice“, испратил писмо до инвеститорот Lower Manhattan building која е два блока поддлеку од култното место за њујорчани познато како Ground Zero,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad