Tag: близината

Ramiz Merko

Се отвoра поле за работа

Струга покрај индустриска ќе добие и слободна економска зона. Струшкиот градоначалник Рамиз Мерко вели дека крајно време е трговците, занаетџиите и градежните работници да си се пронајдат себе си во својата дејност. Дваесет и пет хектари земја наменети за индустриска зона во Струга. За ова земјиште уште во декември минатата година донесен е ДУП и истиот е усвоен. Се работи за земјиште кое се наоѓа од десната страна на магистралниот пат Охрид – Ќефасан и за кое општина Струга издаде 40 маркици. Се чека само Министерството за транспорт и врски да распише тендер, вели првиот човек на општина Струга...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad