Tag: ближи

Се ближи крајот на проблемите со водоснабдувањето во Лескоец

15 милиони денари за поставување на нова водоводна мрежа во Лескоец   Локалната, односно меѓуопштинското јавно претпријатие Проаква ќе ја поставува долго најавуваната нова водоводна линија од влезот до излезот на Лескоец. Се ближи крајот на проблемите со водоснабдувањето во Лескоец. Локалната самоуправа преку меѓуопштинското јавно претпријатие Проаква ќе поставува нова водоводна мрежа долж најголемата улица во Лескоец, улицата „Рашанец“ на која воедно живее и најголемиот број од населението во Лескоец. Од ПРОАКВА информираат дека новата водоводна линија ќе се поставува по целата должина на оваа...

Continue reading

petreski

Михаилов пред општина, Петрески пред болница

Од Локалната самоуправа не останаа покусо. Веднаш свикаа пресс конференција. Петрески рече дека Михаилов одржал пресс пред Општинската зграда и посака цел живот да одржува пресови пред зградата, а внатре никогаш да не влезе и додаде дека тој ќе влезе во зградата на болницата за да испита каков криминал е направен таму. Петрески рече дека Михаилов изнесува во јавноста невистини и лаги затоа што е во паника зошто му се ближи крајот. Тој кажа дека Локалната има направено многу капитални инвестиции за што секогаш дава отчет пред граѓаните. Тој побара сметка од ВМРО ДПМНЕ од Охрид, но и од Владата...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top