Tag: ближат

Се ближат празници, проверете дали пиете премногу

Најдобро време за размислување какви ризици носи алкохолот Се ближат месеци со многу празници па не би било лошо да се размисли за тоа колку пиете или колку ќе испиете, како и тоа какви ризици носи тоа со себе. Indipendent издвои неколку прашања на кои можете и сами да си одговорите и да проверите дали пиењето на алкохол ви претставува проблем. Колку единици алкохол дневно би требало да конзумирате? – за мажи се препорачува 3-4 единици во денот, додека за жени 2-3 единици. Исто така, се препорачува секој да има два или три безалкохолни денови во неделата. Луѓето често не се свесни колку единици...

Continue reading

ulica

Се гради, се асфалтира, се поправа

Локалната интензивно работи на инфраструктурата во градов. Дали се исполнува планот и програмата или пак избори се ближат. 70 километри асвалтна мрежа, 40 километри канализациона мрежа, 15 километри водоводна мрежа како и голем број поплочени тротоари, се податоците со кои се пофали Локалната кога станува збор за инфраструктурните зафати кои ги прави низ градов. Граѓаните се сведоци дека во последно време многу интензивно се работи па и оние улици и населби кои години наназад немаа канализациона и водоводна мрежа, ниту пак асвалт, а граѓаните живееа како во 19-ти век, сега влегоа во 21ви. Но,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top