Tag: блефароспазам

oci

Зошто ни „игра“ окото?

Напомена: доколку сметате дека вашиот проблем со треперењето на окото е поголем од стандардното треперење кое трае неколку дена, немојте да го трошите времето барајќи на интернет, туку посетете доктор. Треперењето на окото, медицински познато и како Блефароспазам или Миокимија е присилно треперење на очниот капак. Исто така се споменува и како грч на очниот мускул. Поимот Блефароспазам всушност важи и за било кое друго неправилно треперење или присилно трзање на очниот капак и неконтролирани контракции на мускулите на очниот капак. Некои луѓе доживуваат треперење во долниот дел од окото, а другиот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top