Tag: блесне

Спортската сала ќе блесне во нов сјај

Јавното претпријатие „ Билјанини извори“  во изминатите две недели во рамките на своите можности се посвети кон подобрување на условите кои ги нуди спортската сала „ Билјанини Извори“, се со цел да овозможат достоинствени услови за тренинг, натпреварување и рекреација за сите клубови, федерации и рекреативци. Јавното претпријатие „ Билјанини извори“ во изминатите две недели во рамките на своите можности се посвети кон подобрување на условите кои ги нуди спортската сала „ Билјанини Извори“, се со цел да овозможат достоинствени услови за тренинг, натпреварување и рекреација за сите клубови, федерации...

Continue reading

Охрид за еден месец новогодишно ќе блесне со стари и нови декоративни украси

Охрид за еден месец новогодишно ќе блесне со стари и нови декоративни украси. За еден месец се очекува да започне новогодишното украсување на градот. Во тек е  објавата за избор на најповолен понудувач кој треба да направи амбинетална  и свечена пред новогодишна атмосфера. За декорирање на градот од општинскиот буџет се наменети 1.200.000 денари.Годинава се најавува и новина во декорацијата на  градските улици.   „Се надеваме дека и годинава градот Охрид ќе биде добро украсен од фирма која ќе го добие тендерот и ќе го украси централното градско подрачје. Со нашите реквизити ќе биде проширено...

Continue reading

zlatni predmeti

Во Робевци ќе блесне Златната соба чие отварање се одложува веќе седум години

Во Робевци ќе блесне Златната соба чие отварање се одложува веќе седум години. Во Робевци ќе блесне Златната соба чие отварање се одложува веќе седум години. Јавното изложување на златните археолошки екпонати од охридските локалитети се одлага иако  е подготвено техничкото обезбедување. Сепак по  безброј одлагања нејзиното отварање се највува за годинава.  Презентирањето на досега пронајдените златни екпонати на охридските археолошки локалитети зависеше од печатењето на каталогот кој требаше да го изработи археологот Паско Кузман.  Директорката на Завод и музеј Тања Паскали Бунташеска тврди...

Continue reading

brod

Охрид се кити, но годинава со старото руво

Новогодишните и божиќни празници Охрид ќе ги дочека достојно украсен, најавуваат од Локалната. Што се однесува до организираниот дочек на најлудата ноќ, велат дека оваа година тој ќе изостане поради кризата. Охрид и оваа година ќе биде еден од најубаво украсените градови во Македонија, најавуваат од Локалната. Отаму информираат дека украсувањето е во тек веќе десеттина дена . Портпаролот на Општината, Симон Илиевски вели дека поголемиот број од споредните улици во градов, веќе се украсени, а сега се работи на украсување на центарот на градот. „Се работи со украсните материјали кои ги имавме,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top