Tag: бледи

tangerine tango

„Tangerine Tango“ е боја за 2012

Експертите од „Pantone“  институтот проценуваат дека следната година хит боја ќе биде „портокаловата“ а нијанса, бојата на мандарина. На светот му е потребна боја што ќе го размрда, малку дополнителна енергија и предизвик, а бојата на мандарина ќе ја донесе свежината на пролетната колекција.Институтот „Pantone“ кој ги креира стандардите кога станува збор за бојата во модната индустрија и во индустријата на декоративната козметика, бојата ‘Tangerine Tango’ ја прогласи за „топ нијанса“ за 2012. Експертите велат дека, портокаловата е убава боја но може истата да биде и тешка за комбинирање и носење....

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top