Tag: блан

„Од Белото Езеро до Белата планина“ е документарниот филм посветен на охриѓаните кои се искачија на врвот Мон Блан пред 4 децении

 Експедицијата од 9 мината планинари од ПК Галичица со голем ентузијазам  се искачила на највисокиот врв во Европа. Пред премиерата на филмот, денес неколкумина од нив со многу емоции споделија спомени од искачувањето на врвот  Мон Блан. Снимен документарен филм за првата охридска експедиција планинари кои пред 4 децении го искачиле највисокиот Европски врв Мон Блан. Филмот со наслов „Од Белото Езеро до Белата планина“ е посветен на охридските планинари Љупчо Поп Стефанија, Климе Волкан, Миле Битрак, Људмил Цветаноски, Андон Бојаџи, Владимир Тунтев, Владо Бојаџи, Кире Филев, Миле Бавчанџи. 9...

Continue reading

40 години од денот кога за прв пат охридска планинарска експедиција го освои врвот Мон Блан

Поминаа 40 години од денот кога за прв пат охридска планинарска експедиција го освои врвот Мон Блан на Алпите, највисокиот врв во Западна Европа од 4.810 метри. Поминаа 40 години од денот кога за прв пат охридска планинарска експедиција го освои врвот Мон Блан на Алпите, највисокиот врв во Западна Европа од 4.810 метри. За подвигот на Владo Бојаџи, Љупчо поп Стефанија, Владимир Тунтев, Михаил Битрак, Тони Бојаџи, Климе Волкан, Миле Бафчанџиев, Људмил Цветаноски и Киро Филев, на иницијатива на Кирил Димоф- Гафиљ, беше изработена и специјална документарна Тв емисија „Од Белото езеро до Белата...

Continue reading

ПСЖ и Манчестер Сити жестоко удрија на Реал Мадрид

Тренерот на ПСЖ, Лоран Блан, остро ја критикува Уефа Тренерот на ПСЖ, Лоран Блан,остро ја критикуваше Уефа велејќи дека има двојни стандарди кога е во прашање финансискиот фер-плеј… ПСЖ и Манчестер Сити се најпогодени од финансискиот фер-плеј на Уефа, со контролата на финансиите односно лимитот на трансфери, што двата клуба ги принуди да продаваат играчи и да купуваат нови засилувања. Францускиот клуб ги прифаќа новите правила на игра, но се прашува како е можно Уефа во исто време на други клубови да им прогледува низ прсти. Парижаните прстот го вперија во Реал Мадрид кој е во огромни...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad