Tag: блажес

„Страст за носталгија “ изложба на охридскиот сликар Сашо Блажес.

„Страст за носталгија “  изложба  на охридскиот сликар Сашо Блажес. Донесува дваесеттина портрети работени во техниката масло на платно. Покрај автопортретот и негови блсики луѓе од минатото, тука се и портретите на познати музичари и глумци од поранешните Ју простори.  Охридскиот сликар Сашо Блажес за прв пат ги претстави своите ликовни дела во својот роден град. На самостојната изложба прикажа дваесеттина дела масло на платно. Портретите се работени во последните три години на тема „Страст за носталгија“. Покрај автопoртретот и портретите на негови блиски луѓе од минатото, тука се и портретите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad