Tag: блажеска

svr-novo logo

Тажен и непосакуван крај на потрагата по 14 годишната Маја Блажеска од Лешани

14 годишната Маја Блажеска, од Лешани измрзнала во планинскиот предел над Велмеј. Ова денеска го обелодени СВР Охрид. Обдукцискиот наод покажал дека врз телото немало траги на насилство и најверојатно причина за нејзината смрт е хипотермија како резултат на долготрајна изложеност на екстремно ниски температури. Тажен и најнепосакуван крај на потрагата по 14 годишната Маја Блажеска од Лешани. СВР денес и официјално потврди дека мртвото женско тело кое беше пронајдено во текот на вчерашниот ден во месноста Натнасер бачила во атарот на Велмеј е на Маја. Обдукцијата покажала дека на телото немало...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top