Tag: благо

Цените на недвижностите во Охрид бележат благ пораст

Изненадувачки пораст  има  на цените за станови покрај езерскиот брег кои  достигнуваат и до 1500 евра за метар квадратен. Во  нагорна линија е интересот за купување на луксузни куќи надвор од градот. Странците пак, и понатака се најзаинтересирани за купување недвижнини во стариот дел од градот. Во Охрид и понатака најбарани се помали станови со една спална соба во центарот на градот. Купувачите бараат подобра катност на становите, со добар видик и паркинг простор, што пак од друга страна е многу тешко да се понуди, информира Александар Трајкоски од Агенцијата за недвижности Енхалеја, за моменталните...

Continue reading

Ohrid panorama

Продажбата на недвижности во Охрид е во благо опаѓање од околу 5 проценти

Продажбата на недвижности  во Охрид е во благо опаѓање од околу 5 проценти. Најбарани  и понатака се становите со помала квадратура, а ги купуваат нашите иселеници и луѓе од внатрешноста. На пазарот  се сочуваме со понуда на стари станови на кои им е потребно реновирање и  станови со лоша комунална инфраструктура без улици и тротоари, напоменуваат агентите за недвижности.    Охрид е атрактивен и интересен за купување станови најмногу од нашите иселеници во странство и од купувачи од внатрешноста. На пазарот на недвижности во Охрид цените за проджба се во мошне благ пад, информира Александар...

Continue reading

zena domakjinka

Манифестацијата „Жена домаќинка 2014“ ја отвори сезоната во хотел Даљан

Традиционално и оваа година, во хотел Даљан Охрид, денес се подготвуваа модерни, македонски јадења. Здруженијата на глуви и наглуви лица од целата земја и годинава со своите кулинарски способности добро се покажаа на натпреварот „Жена домаќинка 2014“.  Денес во хотел Даљан Охрид, домаќинките, членки на здруженијата за глуви и наглуви лица имаа можност да ги покажат своите кулинарски способности, како и да ги изразат своите вештини за креирање, декорирање и создавање на дела од храна кои потсетуваат на вистинска уметност. Благо, солено, месено, сукано, од се по нешто можеше да се забележи на...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top