Tag: благој

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски во посета на Општина Охрид

Денес Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денес ќе ја посети Општина Охрид. Денес Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денес ќе ја посети Општина Охрид. Планирано е министерот Бочварски да оствари средба со охридскиот градоначалник Константин георгиески, по што ќе следуваат изјави за медиумите.

Continue reading

благој

Охридскиот актер и режисер Благој Кичеец денес го слави 90-от роденден

Охридскиот актер и режисер Благој Кичеец  денес го слави 90-от  роденден. Благој Кичеец , поранешен актер и режисер од првиот професионален охридски театар, денес го слави 90-от роденден. Кичеец е еден од повозрасните  професионални охридски актери од минатиот век. Роден е во Охрид на 30 март 1926 година, во Месокастро, во занаетчиско касапско семејство.   Кичеец раскажува за неговите посети на патувачките театри кои доѓале во Охрид во 30-те години од минатиот век и како се родила неговата љубов кон  театарот. „Честопати одев со татко ми на претставите на разни патувачки театри, меѓу кои  Бибобо,...

Continue reading

logo

Охриѓанецот Филип Филиповиќ со втора награда на „Деновите на македонска фотографија“

Деновите на Македонската Фотографија претставуваат пресек на македонското фотографско творештво во изминатата година. Деновите на Македонската Фотографија претставуваат пресек на македонското фотографско творештво во изминатата година. Поставката брои стотина фотографии, а ќе бидат доделени и серија награди и дипломи за најуспешните трудови и автори, како и специјалната награда ,,Благој Дрнков”. Овогодинешните добитници на наградите се: Прва награда за фотографија – Трајче Атанасовски од ФК Елема,Скопје, за фотографијата – Hard to explain, втора награда за фотографија –...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad