Tag: благословува

litija

Моштите на Св Ѓорги ја осветија Струга

Стружани и годинава во една беспрекорна организациија ги дочекаа моштите на Св. Ѓорѓи, од истоимениот манастир во Рајчица. Благословот на Св Ѓорѓи ја освети Струга. Овој град  вчера беше во знакот на Еордијата во чест на светиот великомаченик Георгиј Победоносец, заштитникот на овој град. Илјадници верници од сите краишта на земјава и годинава ја продолжија древната традиција  која последниве 5 години повторно е возобновена со благослов на митрополитот Тимотеј. Еордијата во Струга е еден уникатен духовен настан кој што е многу повеќе од литија, вели сестра Варвара од манастирот Св Ѓорѓи Победоносец,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top