Tag: благородник

Охридскиот театар, овој петок на сцената ви ја донесува „Благородник“

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка со Народен театар Охрид, на репертоарот повторно ја поставуваат претставата “Благородник” работена според делото на Молиер, а во режија Дејана Николовска. Претставата ќе се одржи во ПЕТОК 28.10.2016 година, со почеток 20.00 часот,  а цена на Влезницата е 150 денари, мала сала, карти во продажба на билетарата на Центарот за култура. НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка со Народен театар Охрид, на репертоарот повторно ја поставуваат претставата “Благородник” работена според делото на Молиер, а во режија Дејана Николовска....

Continue reading

игра

Комедијата Благородник е нова премиера на сцената на народниот охридски театар

Комедијата Благородник  нова премиера на сцената на народниот охридски театар. Премиерата Благородник утревечер е на сцената на охридскиот театар. Станува збор за 6 -та премиера во оваа сезона. Благородник е работена по текст на Жан Батист Поклен Молиер во режија на Дејана Николовска ,а досега не се направени поставки. Изборот да се постави ова дело на еден од најголемите свтески комедиоградфи како што е Молиер доаѓа во прав момент. Делото кореспондира со актуелните општествени кризи кога елитата и интелектуалците се принудени д а замолчат пред обезмноста од материјланата моќ.Според Николовска...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top