Tag: благоевград

теквондо

Сребро и бронза за теквондистите на „ХВАРАНГ“

Изминатиов викенд во Благоевград,Р.Бугарија се одржа еден од најсилните Таеквондо турнири во Европа,ФАЛКОН КУП 2014,со учество на 40 клубови од 7 земји. Изминатиов викенд во Благоевград,Р.Бугарија се одржа еден од најсилните Таеквондо турнири во Европа,ФАЛКОН КУП 2014,со учество на 40 клубови од 7 земји. Таеквондо клубот ХВАРАНГ ФИСТ со голема пожртвуваност на родителите и раководството,успеа да испрати 2 натреварувачи на овој турнир. Одлуката да учествуваме и напорите што ги направивме да обезбедиме учество,беше оравдано од страна на нашите натпреварувачи. Јовческа Ангела во категоријата борба...

Continue reading

strelaci

Одлични резултати на охридските стрелачи

Во Неделата на 02.11.2014 год. на стрелиштето во поранешната касарна во Битола, се одржа петтиот по ред Куп во гаќање со воздушно оружје-меѓународна програма. Во Неделата на 02.11.2014 год. на стрелиштето во поранешната касарна во Битола, се одржа петтиот по ред Куп во гаќање со воздушно оружје-меѓународна програма. Во сениорска категорија-пушка, Михаил Шишкоски ја потврди првата позиција во Куповите со резултат од 601,7 кругови. Горан Здравески со 564,3 кругови се пласира на петта позиција. Во конкуренција на јуниорки- пушка, Ангела Алексовска со резултат од 384,8 се пласира на втората позиција,...

Continue reading

tek won do

Исполнета есен за теквондистите од „Хва Ранг“ од Лескоец

На крајот од месецов ќе покажат што знаат на меморијалниот турнир во боречки вештини во Охрид, додека во Ноември заминуваат на Меѓународниот отворен турнир во Благоевград. Тек вон до мајсторите од „Хва Ранд ИТФ“ од Лескоец со исполнета и натпреварувачка есен. На крајот од месецов заедно со кик бокс клубот Фајт клуб Мастер од Охрид ќе бидат домаќини на меморијалниот турнир во боречки вештини организиран во чест на Милчо Ангелески, истакнат долгогодишен работник во боречките вештини. На овој турнир, учество ќе земат најголемиот број од членовите на тек вон до клубот Хва Ранг. „Во соработка со...

Continue reading

лого

Изложба на сликарки од Благоевград

По повод возвратната посета на жените од „Искрити“ Благоевград Бугарија, Женски Центар „Бисера“ Охрид организира изложба на слики од жени сликарки од Благоевград. По повод возвратната посета на жените од „Искрити“ Благоевград Бугарија, Женски Центар „Бисера“ Охрид организира изложба на слики од жени сликарки од Благоевград. Манифестацијата ке биде збогатена со музички точки и коктел. Изложбата ќе биде поставена на 25.04.2014 Петок со почеток во 19.00 часот во Центар на Култура „Григор Прличев“ Охрид. {loadposition content9}  

Continue reading

biljana platno

Културниот туризам перспектива за целиот Балкан

Културен туризам без граници. Можеби сеуште звучи недостижно, но ова е темата на која се дискутираше на денешната средба помеѓу нашиот Факултет за туризам и угостителство и Економскиот факултет од Благоевград-Бугарија. Културен туризам без граници. Можеби сеуште звучи недостижно, но ова е темата на која се дискутираше на денешната средба помеѓу нашиот Факултет за туризам и угостителство и Економскиот факултет од Благоевград-Бугарија. Крајната цел-промовирање на целокупното балканско наследство како еден глобален туристички производ карактеристичен за регионов. Културните рути не познаваат физички...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top