Tag: благодатниот

blagodaten ogan

Благодатниот оган влезе во храмот на Светиот гроб

Благодатниот Светиот оган, кој го симболизира неракотворената светлина на Воскресението Христово, за кого зборувал уште апостолот Петар му рече, влезе во храмот на Светиот гроб во Ерусалим. Благодатниот Светиот оган, кој го симболизира неракотворената светлина на Воскресението Христово, за кого зборувал уште апостолот Петар му рече, влезе во храмот на Светиот гроб во Ерусалим. Сите свеќи и светилки во црквата претходно биле згаснати, пренесуваат агенциите. Огнот се појавил по молитви за чудо на ерусалимскиот патријарх Теофил III, а илјадници верници во саботата пред Велигден го исполниле храмот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top