Tag: благовештение“

„Благовештение на Пресвета Богородица“

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека во четвртата недела од Великиот пост на 07. април 2019 година (недела), во катедралната црква „Св. Софија“ – Охрид, со почеток во 08:45 часот, ќе се служи света архиерејска литургија по повод празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“. Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека во четвртата недела од Великиот пост на 07. април 2019 година (недела), во катедралната црква „Св. Софија“ – Охрид, со почеток во 08:45 часот, ќе се служи света архиерејска литургија по повод празникот „Благовештение...

Continue reading

Света архиерејска литургија по повод празникот Благовештение – Благоец

Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на  07. април 2017 година (петок), во катедралната црква „Св. Софија“ – Охрид, со почеток во 08:30 часот, ќе се служи света архиерејска литургија по повод празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“. Дебарско – кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на  07. април 2017 година (петок), во катедралната црква „Св. Софија“ – Охрид, со почеток во 08:30 часот, ќе се служи света архиерејска литургија по повод празникот „Благовештение на Пресвета Богородица“. На светата архиерејска литургија ќе...

Continue reading

sofija

Света архиерејска литургија за празникот „Свето Благовештение“

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 7 април 2016 година (четврток), во катедралниот храм „Света Софија“ – Охрид, ќе се служи света архиерејска ли-тургија, по повод празникот „Свето Благовештение“. Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 7 април 2016 година (четврток), во катедралниот храм „Света Софија“ – Охрид, ќе се служи света архиерејска ли-тургија, по повод празникот „Свето Благовештение“, со почеток во 9.00 часот, на која ќе чиноначалствува Неговото Високопреосве-штенство митрополитот Дебарско-кичевски...

Continue reading

sv.sofija

Литургии за Благовештение во црквите „Св.Софија“ и „Св.Богородица – Каменско“

Македонската православна црква, Дебарско-Кичевската Епархија информира дека по повод празникот ВЕЛИКИ ВТОРНИК – БЛАГОВЕШТЕНИЕ утре изутрина ќе се држи Утрена со Златоустова Архиерејска литургија, едно-црквие во црквата „Св. Софија“, со почеток во 7,30 часот.   Македонската православна црква, Дебарско-Кичевската Епархија информира дека по повод празникот ВЕЛИКИ ВТОРНИК – БЛАГОВЕШТЕНИЕ утре изутрина ќе се држи Утрена со Златоустова Архиерејска литургија, едно-црквие во црквата „Св. Софија“, со почеток во 7,30 часот. Вечерта пак ќе има Бдение со „Последование на Женихот“, едноцрквие...

Continue reading

Sv.Sofija

Во понеделник света архиерејска литургија во црквата Св.Софија

Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 7 април  2013 година (понеделник), во катедралниот храм „Света Софија“ – Охрид, ќе се служи света архиерејска литургија, по повод празникот „Свето Благовештение“, со почеток во 9.00 часот, на која ќе чиноначалствува Неговото Високопреосвештенство митрополитот Дебарско-кичевски г. Тимотеј. Дебарско-кичевската епархија ги известува своите православни верници дека на 7 април  2013 година (понеделник), во катедралниот храм „Света Софија“ – Охрид, ќе се служи света архиерејска литургија, по повод празникот „Свето...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top