Tag: благи

niva

Македонија ја очекуваат „изгор“ лета и благи зими

Пеколни лета и благи зими кои директно ќе влијаат на водните ресурси – вакви ќе бидат ефектите од климатските промени во земјава, предупредуваат експертите. Пеколни лета и благи зими кои директно ќе влијаат на водните ресурси – вакви ќе бидат ефектите од климатските промени во земјава, предупредуваат експертите. Во проекциите направени за нашата земја, проценето е дека во периодот 2025-2100 година ќе дојде до континуирано зголемување на просечната годишна температура особено во летниот период од годината. Ќе има и екстремни пикови на високи температури и долги периоди на т.н. топли бранови ...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad