Tag: благајните

Филмот на Disney на благајните ги руши божиќните рекорди

По проценките ширум светот се чини дека ќе сруши уште еден рекорд Седмото продолжение на култната SF сага, “војна на ѕвездите”, заработи за Божик 49,3 милиони долари во кината во Северна Америка и за двојно го надмина минатогодишниот божиќен рекордер Sherlock Holms кој заработи 24,6 милиони долари. Новиот “војна на ѕвездите” се прикажува втор викенд во повеќе од 4.000 северноамерикански кина, а се проценува дека само за продолжениот викенд за Божик ќе има приход од повеќе од 140 милиони доалри. Со тоа заработката од 10 дена прикажување треба да се зголеми на скоро 530 милиони долари. Филмот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top