Tag: бити

Robert Mugabe

Државни резерви од 217 долари

Економската ситуација во Зимбабве е навистина очајна, а властите признаа дека во државната каса имаат само уште 217 долари. Економската ситуација во Зимбабве е навистина очајна, а властите признаа дека во државната каса имаат само уште 217 долари. -Минатата недела ги исплативме платите на буџетарите, па ни останаа уште 217 долари, изјави министерот за финансии на Зимбабве, Тендаи Бити. Тој додаде дека државните финансии се парализирани, истакнувајќи дека одредени граѓани на државата имаат повеќе пари на своите сметки од самата држава. Бити изјави дека државата нема друг избор освен да побара...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad