Tag: бисти

bista

Кај струшките партии не проработи свеста

Овој пат на удар беа спомен обележјата на борците поставени по кејот на Дрим. Спомен обележјата од алеата на борците во Струга, исцртани со графити. После нагрдувањето на бистите  на  албанците д-р Дервиш Хима и Ибрахим Темо, сега на удар се оние на борците. Речиси сите кои се поставени  на тој потег не се одминати од овој вандалски чин. Утринава реагираа од Сојузот на борци од Струга. Апелираат, доколку партиите се виновни за нагрдувањето на бистите веднаш да престанат со тоа бидејќи ако и во иднина се уништуваат културните обележја тогаш истите ќе се уништат во целост. И покрај  ваквите алармирања...

Continue reading

cistenje

УМС на ВМРО ДПМНЕ ги светнаа бистите

„Не сме виновни за испишувањето на спомен – одбележјата. Сторителите на овој вандалски чин се од другите политички партии, а се обидуваат вината да ни ја префрлат нам“, велат од велат од Унијата на Млади сили на ВМРО ДПМНЕ. Тие денес ги исчистија бистите. „Не сме виновни за испишувањето на спомен – одбележјата. Сторителите на овој вандалски чин се од другите политички партии, а се обидуваат вината да ни ја префрлат нам“, велат од велат од Унијата на Млади сили на ВМРО ДПМНЕ. Тие денес ги исчистија бистите. Унијата на млади сили на ВМРО ДПМНЕ строго се оградува од вандалскиот чин со кој беа испишани...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad