Tag: бистите

bista

8 ми Ноември светол датум за Струга

Одбележан денот на ослободувањето на Струга. Во организација на Општинската организација на Сојузот на струшките борци, денес, пред бистите на паднатите борци во НОБ, како и пред споменикот на револуцијата беше положено свежо цвеќе. Во одбележувањето се вклучија и најмладите, децата од предучилишна возраст. 8 ми Ноември светол датум за Струга. Пред точно 68 години на овој датум беше ослободена Струга. По тој повод во организација на Сојузот на струшките борци со низа свечености се одбележа овој ден. Најпрво беше положено свежо цвеќе пред бистите на паднатите борци, па се оддржа свечена академија...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top