Tag: бискуп

Richar Wiliamson

Бискупот што го негира Холокаустот ризикува затвор

Програмата на шведската телевизија за контроверзното свештеничко братство ССПЏ кое го негира Холокаустот доби правни консеквенци во Германија. Програмата на шведската телевизија за контроверзното свештеничко братство ССПЏ кое го негира Холокаустот доби правни консеквенци во Германија. Jавниот обвинител во Регенсбург донел одлука да почне предистражна постапка против бискупот на ова братство Ричард Вилијамсон, кој во интервју за шведската телевизија отворено го негираше Холокаустот, а што е забрането во Германија. Тој сега ризикува затворска казна во траење до пет години. Интервјуто со контроверзниот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top