Tag: бисерен

„Охридски бисерен рај Ленче“ уреден во етно стил

Гостите  ќе може да се насладуваат на богатиот Македонски фолклорен колорит и вез во етно стил. Станува збор за реализација на долгогодишен сон за посетителите да се запознаат со рачно изработени перници, чаршави, завеси и разни декоративни украсни ткаенини за домашна употреба.   Во населбата Рача има нова туристичка понуда етно апартманот Охридски бисерен рај . Сопственичка на етно апартманот е Ленче Шиковска Башоска која создавала со ѓерѓеф во рацете најразлични рачни изработки од најрана возраст. Нејзин дамнешен сон бил изработките да ги презентира во јавност. Со сопствени средства, сама,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad