Tag: бирокатските

Со новиот закон за општа управна постапка се намалуваат бирокатските процедури

Заменик министерот за информатичко општество и администрација Тимчо Муцунски и директорот на Уравниот државен инспекторат, Ромео Деребан денес одржаа работен состанок со градоначалникот на општина Охрид, Никола Бакрачески како и со директорите на јавните претпријатија, установи и институции под надлежност на општина Охрид, за новиот закон. Со новиот закон за општа управна постапка се намалуваат бирокатските процедури, се зголемува ефикасноста и се намалуваат трошоците за граѓаните и за компаниите, а исто така за прв пат системски се уредува водењето на постапка преку едношалтерски систем кој...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top