Tag: бионтек/фајзер

Лекарите од внатрешноста со вакцината Бионтек/Фајзер ќе се имунизираат во Скопје

Во овие установи недостасуваат посебни фрижидери за безбедно чување на Фајзеровата вакцина. Од Комитетот за имунизација најавија дека лекарите од внатрешноста ќе бидат повикувани за вакцинација во Скопје. Околу 200 медицински лица од Охрид  колку што се пријавиле за вакцинирање против Ковид 19 ќе одат во Скопје да ја примат вакцината на Бионтек/Фајзер која прва пристигна во државава.Фазјеровите вакцини нема да бидат дистрибуирани во Здравстените домови низ градовите во внатрешноста. Медицинарите кои се први по приоритет за вакцинација ќе бидат повикувани во Скопје. Причината е немање на посебни...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top