Tag: биометрска

vozacka

Македонските биометриски возачки исправи важат во четири земји

Македонските државјани со биометрска возачка дозвола можат да патуваат во Албанија, Италија, Шпанија и Словенија, но ако сакаат да патуваат во други земји, мора да извадат меѓународна возачка дозвола, пренесува Вечер. Македонските државјани со биометрска возачка дозвола можат да патуваат во Албанија, Италија, Шпанија и Словенија, но ако сакаат да патуваат во други земји, мора да извадат меѓународна возачка дозвола, пренесува Вечер. Меѓународната возачка дозвола чини 950 денари, а за нејзино вадење потребно е да имате две фотографии и документ за идентификација, лична карта или пасош. Таа оди...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad