Ознака: биометан

wc

Ќе се греат на измет!

Post Views: 0 Домаќинствата во британската област Дидкот оваа зима први ќе се греат на плин добиен од измет. Околу 200 домаќинства ќе користат биометан произведен од изметот кој три недели претходно го „испратиле“ во канализација. „Британски гас“, „Темза вода“ и „Шкотски гас“ се надеваат дека проектот ќе заживее во цела земја. Всушност, според директивата на ЕУ, Британија мора до 2020 година 15 отсто од енергијата да ја произведе од обновливи извори на енергија. Мартин Орил од „Британски гас“ вели дека добивањето плин на овој начин е логичен чекор во исполнувањето на овие...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top