Tag: биолошко

Десет места кои не смеат да се видат на мапите на Google

Google maps се смислени за приближување на убавините во светот, но… Иако мапите на Google се смислени за да ги приближат убавините на светот на луѓето, сепак постојат некои места кои не можете да ги видите. Кралската палата во Амстердам, Холандија. Таа е само една од многуте градби во сопственост на холандската кралска фамилија која е замаглена на Google. Меѓународниот аеродром Buffalo Niagara. Овој аеродром е видлив ако не е зумиран, а тогаш ќе забележите дека е избелен и не можат да се видат детали. Нациналниот парк Tantauco, Чиле. Овој национален парк може да се види само како црвен...

Continue reading

dete na kompjuter

Педофилијата, ориентација, состојба или болест?

Хетеро, хомо, би, транс и… педофили? Да, двајца канадски експерти велат дека педофилијата е сексуална ориентација, која барем делумно е поврзана со мозокот, пишува „Торонто стар“. Хетеро, хомо, би, транс и… педофили? Да, двајца канадски експерти велат дека педофилијата е сексуална ориентација, која барем делумно е поврзана со мозокот, пишува „Торонто стар“. „Сè потешко и потешко е педофилијата да се објасни само како последица на трауми од детството“, вели Џејмс Кантор од Центарот за зависности и ментално здравје. „Тоа е или чисто биолошко или комбинација од биолошко и искуствено.“ Неговите...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top