Tag: биолог

Решена мистерија по 50 години

Сензационално откритие за научниците Мистериозниот звук сличен на ономатопеја на патка во близина на Антарктикот ги носело во конфузија научниците повеќе од 50 години. Најновото истражување објавено во часописот Biology Letters ја решава мистеријата. Екипажите на подморниците прв пат овој звук го чуле во серија на пулсирачки тонови на почеток од 60-тите години. Со оглед дека звукот бил во правилни раздалечености на повторување од 3,1 секунда , отпрвин мислеле дека ги создава човек, односно дека доаѓале од друга подморница. Некои научници подоцна сугерирале дека тој звук го создава некоја риба,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top