Tag: билa

parazit

Се зголемува бројот на заболени од шуга

Од јануари до март, во Институтот за јавно здравје има пријави за 92 лица кај кои билa потврдена зараза со шуга. Од јануари до март, во Институтот за јавно здравје има пријави за 92 лица кај кои билa потврдена зараза со шуга.Најголем број или 30 од нив се од Куманово. Надлежните сметаат дека причина за ова се полавите кои му се случија на овој град. Голем е и бројот на регистѕрирани случаи во главниот град. Дури 27 лица се заразени со шуга во Скопје, 11 во Прилеп и 10 во Битола. Меѓу заразените има и деца и повозрасни. Заразата се карактеририза со чешање по телото и се пренесува преку контакт...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top