Tag: билјан

biljanovi

Шест ѕвезди за шест генерациски месарска традиција

Работливоста и чесноста се важни во бизнисот, а јас тоа максимално го наследив од мојот татко и тргнав по неговите стапки за да го продолжам семејниот бизнис на шест генерации, вели генералниот директор на Месната индустрија Билјанови од Струга. За нецела година на пазарот за производство на месо, нивното прво претставување на регионалниот натпревар во Црна Гора беше крунисано со две престижни награди. Фамилијата Билјанови е симбол за најстарата месарска традиција во Струга. Тие од пред година дена отворија фабрика за производство на месни производи, во еден еколошки предел кој изобилува со...

Continue reading

semafor

Нов шок за македонскиот семеен буџет

Последните поскапувања на нафтените деривати, до темел ја разнишаа и онака лошата економска моќ на македонското семејство. Граѓаните во шок. Последниот удар кој на нивниот семеен буџет им го нанесе Регулаторната комисија со одлуката за уште едно зголемување на цените на нафтените деривати, крајно ги револтира. Трпи нивниот семеен буџет, трпат нивните бизниси, очајни се граѓаните. „За мене лично, права катастрофа, за сол не можам да заработам, а камо ли за леб, не ме удира само мене, ги удира сите во општеството и ако може да поефтини, а не да поскапи, зошто за сол нема да извадам“ се жалат граѓаните.  Па...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad