Tag: билјанови

biljanovi

Шест ѕвезди за шест генерациски месарска традиција

Работливоста и чесноста се важни во бизнисот, а јас тоа максимално го наследив од мојот татко и тргнав по неговите стапки за да го продолжам семејниот бизнис на шест генерации, вели генералниот директор на Месната индустрија Билјанови од Струга. За нецела година на пазарот за производство на месо, нивното прво претставување на регионалниот натпревар во Црна Гора беше крунисано со две престижни награди. Фамилијата Билјанови е симбол за најстарата месарска традиција во Струга. Тие од пред година дена отворија фабрика за производство на месни производи, во еден еколошки предел кој изобилува со...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top