Tag: билбордот

Во училиште цитати од Хитлер

Цитати од Хитлер и Библијата на билборд За да привлечат внимание на новото училиште, едно американско христијанско здружение нарачало билборд на кој е напишан цитат од Хитлер од 1935 година и цитат од Библијата. Билбордот е сместен покрај еден ресторан за брза храна. На билбордот е фотографија од група насмеани деца и покрај нив пишува “Оној кој поседува младост ја победува иднината – Адолф Хитлер”. Хитлер оваа реченица ја изговорил во 1935 година на собирот на германската младина. Основачот на христијанското здружение, Џејмс Андерег, кој го нарачал скандалозниот билборд, изјавил на новинарите...

Continue reading

bilbord

Искривен билборд

Накривен билборд ја грди Туристичка во близина на Пентекс. Жителите стравуваат дека всушност тој е и опасен и во секој момент може да падне. На булеварот Туристичка во близина на Пентекс, неколку дена надвиснува искривен билборд кој може да падне секој момент. Жителите од блиските куќи до билбордот, не сакаа да коментираат пред нашата камера, но предупредија дека местото е фрекфентно и од тука поминуваат и деца кои учат во О.У. Братство Единство, кое е во непосредна близина. Според нивните искази блибордот настрадал од патнички автобус, а тие  не забележале дека некој од надлежните излегол на...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top